Piia Laine
Eläintenkouluttaja AT, eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta EAT
Olen Laineen Piia ja olen työskennellyt kouluttajana vuodesta 2016. Eläintenkouluttamisen ammattitutkinnon olen suorittanut 2017 ja erikoisammattitutkinnon eläinten ongelmakäytöksen hoidosta ja käytösneuvonnasta 2023.  Aiempi
työkokemukseni on useammalta eri alalta ihmisten parista.

Aikuisiällä perheessä on ollut muutama rescue-kissa ja erilaisia koiria. Koirista kolme on tullut kodinvaihtajina (bordercollie 1,5v, australiankelpie 8v ja kleinspitz 7kk iässä) ja neljä pentuna (sk kettuterrieri, australiankelpie, opas-labradori ja metsästyslinjainen labradori).

Vuodesta 2012 olen opiskellut ja kouluttanut omille koirille arjen taitoja ja eri harrastuslajeja sekä perehtynyt monipuolisesti hyvinvointiasioihin myös erilaisia ongelmia ratkomalla. Olemme harrastaneet mm. erilaisia hajulajeja, tottelevaisuuslajeja, jumppaa, agilitya, nome-tyyppisiä treenejä ja hyötytemppuja. Rally-tokosta yhden koiran kanssa suoritimme RTK2-koulutustunnuksen ja noseworkissa olen osallistunut epävirallisiin kokeisiin, koska koirani ovat olleet dopinglääkityksellä. Olen myös kilpaillut kaverini koirien kanssa.

Kouluttajana lähestyn asioita yleensä taitojen ja prosessinomaisen oppimisen kautta pitäen mielessä tavoitetta ja kokonaiskuvaa, jota kohti edetään. Tavoitteenani on opettaa ihmisille asioita, joiden avulla he voivat opettaa koiralleen taitoja, joilla pärjätään elämässä ja edetään harrastuksissa. Taitoja yhdistelemällä rakennetaan kokonaisuuksia. Rauhallisuuden lisäksi yksilöllisyys, selkeys ja kannustavuus ovat asiakaspalautteissa usein toistuvia teemoja.

Kouluttajana lempiaiheita on paljon niin peruskursseista harrastuslajikursseihin kuin harrastuskoiran taustataitoihin, jotka vaikuttavat suoritukseen joskus jopa lajitaitoja enemmän. Arvoissani ja käytännön työssäni kärkisijaa pitävät eläinten yksilöllisyyden ymmärrys, kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä omistajan ja eläimen välille muodostuva luottamussuhde.

Erityiskiinnostuksen kohteena voisin mainita herkästi reagoivat ja kiihtyvät koirat. Olen myös hyvin kiinnostunut eläimen kivun merkityksestä käyttäytymiseen ja olenkin opiskellut siihen liittyviä asioita runsaasti.

Pyrin ylläpitämään ja laajentamaan osaamistani sekä ajatteluani osallistumalla omien koirien kanssa kursseille tai yksityiskoulutuksiin. Lisäksi kuuntelen eri ammattilaisten podcasteja, osallistun verkkokoulutuksiin ja etsin tarvittaessa lisätietoa artikkeleista tai konsultoimalla kollegoita.

Tällä hetkellä (2023) perheeseen kuuluu kleinspitz Rocky 4v, ex-opaslabbis Latte 8v ja maatiaiskissa Lempi 4v.

Suorat yhteystiedot:
050 550 9570 (tekstiviesti tavoittaa parhaiten)
piia@operantti.fi (Luen sähköpostit muutaman kerran viikossa.)

toukokuu
kesäkuu
heinäkuu

Palvelut

Pikainen jatkokäynti 20min.
Tutustumiskäynti 20min.
Aloitus etäohjauksena 30min
Yksityisohjaus 50min.
Yksityisohjaus 30min.
Arjen haasteiden starttipaketti
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.