Tyytyväinen lenkkikaveri - Hihnakävely vuoropuheluksi   
Onko koiran ulkoilutus tuskallista sinkoilua? Vetääkö koirasi hihnassa? Tempoileeko se hajujen perässä täysin ilman kontrollia? Turhautuuko koirasi, jos se ei pääse tervehtimään jokaista vastaantulijaa? Vai jännittääkö koirasi lenkillä, kenties pimeää tai toisia koiria? Oletko turhautunut siihen, että kouluttajat aina neuvovat palkitsemaan koiraa nameilla, kun oma koirasi ei kiinnostu niistä vähääkään?
Oletko jo kokeillut naksutinta ja todennut, että koirasi ei lenkillä halua syödä eikä sen kummemmin leikkiäkään, joten sen palkitseminen on perinteisten ohjeiden mukaan mahdotonta? Tai onko sinulla kaksi tai useampia koiria lenkitettävänä ja kurssin oppien pitäisi olla sovellettavissa myös useammalle koiralle?

Jokaisella koiralla on omat mielipiteet ja mieltymykset, jotka täytyy ottaa huomioon ja hyötykäyttöön lenkillä. Lenkkeilyn pitäisi olla hauskaa ja palauttavaa, ei ikävää ja kuormittavaa. Samaan aikaan lenkkeilyn tulisi olla turvallista sekä taluttajalle että koiralle ja myös ympäristölle, ja turvallisuuteen vaikuttavat varusteet. Mikäli puntaroit, millaiset ovat sopivat koiran valjaat vai olisiko kuonopanta tai vedonestovaljaat teille sopiva ratkaisu, tämä kurssi sopii sinulle. Koira on oman lenkkeilynsä paras asiantuntija, ja on huomattavasti helpompaa toimia koiran kanssa yhdessä tiiminä kuin koiraa vastaan. Sujuva lenkkeily edellyttää molemmilta osapuolilta kompromisseja, mutta kun yhteinen sävel löytyy, kaikki muuttuu helpommaksi. Ei ole yhtä oikeaa tapaa kulkea narun päässä, vaan parasta on, kun löydätte koirasi kanssa oman tyylinne!
 

Tyytyväinen lenkkikaveri-kurssilla käydään kansantajuisesti läpi, miten voit opetella juuri sinun koirallesi toimivat ratkaisut lenkkeilyyn ja ohitustilanteisiin. Sinulla tai koirallasi ei tarvitse olla mitään pohjataitoja tai osaamista kurssille osallistuaksenne, vaan kurssin aikana opit kaiken oleellisen!
 
Kurssilla käydään läpi lenkkeilyyn liittyvät perustaidot alkaen varusteiden valinnasta erilaisiin ohitusharjoituksiin.
 

Kurssilla käydään läpi seuraavia asioita:
·       Millä tavalla koiraa voi palkita lenkillä, jos se ei ota herkkuja tai leiki
·       Millä tavalla katsekontakti liittyy lenkkeilyyn
·       Millaiset ovat sopivat lenkkeilyvarusteet koiralle
·       Miten ohitustilanteissa kannattaa toimia
·       Miten oman koiran saa parhaiten palautumaan jännittävien tilanteiden jälkeen
·       Miten ohitustilanteita voi harjoitella vaivattomasti
·       Miten lenkkeilystä rakennetaan vuoropuhelua, jossa koirankin mielipide huomioidaan
 

Kurssi toteutetaan neljän koirakon pienryhmässä. Sisällä on yhtä aikaa harjoittelemassa kaksi koirakkoa, joiden ei kuitenkaan tarvitse olla näkökontaktissa toistensa kanssa. Sinulla olisi hyvä olla auto, jossa koira saa rauhoittua harjoitustensa välissä.
Ennen jokaista livetapaamisia tulee osallistujille katsottavaksi ennakkoon luentotallenne.
 
Kurssin hinta 430e, jossa mahdollisuus osamaksuun.
 

26.2. Koiran palautuminen ja palkitseminen lenkillä
26.3. Koiran hallinta, varusteet ja kontaktin vahvistaminen
23.4. Lenkin jaksottaminen ja palkkioiden käyttö
28.5. Lenkkeily vuoropuheluksi - vastavuoroisuus
18.6. Koira- ja muut kohtaamistilanteet ja niiden harjoittelun kulmakivet


Kurssikokonaisuuden tulee ohjaamaan meille eläinten käytösneuvoja MSc, BSc Jaana Pohjola. Jaana on kehittänyt Kysytään koiralta®️ systeemin ja hänen ohjaustapansa on helposti omaksuttava ja lähestyttävä. Jaanalla on yliopistotutkinto eläinten käyttäytymisestä ja yli kymmenen vuoden kokemus haastavista koira-asiakkaista, mikä näkyy varsin avarakatseisena tapana lähestyä koirakkojen erilaisia haasteita. Jokainen koira on yksilö, eikä niitä voi survoa samaan muottiin. Jokaiselle koiralle löytyy sopivat harjoitukset, joiden avulla lenkkeilystä saadaan enemmän vuoropuhelua kuin vastakkainasettelua ja taistelua.


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.