Treenien irtotunnit   
Treenit 50min. 18€/krt. Poikkeuksena yhteislenkit 9€/krt., sekä maastotreenit  ja erikoisvalmennukset, katsothan hinnan tuotekuvauksesta. Hinnat sis. alv. 24%

Voit maksaa yksittäiset treenit myös koodilla, jonka olet voinut saada korvauksena poissaolosta joltain tunnilta. Mahdollisen korvauskoodin löydät "omat tiedot valikosta", kohdasta "koodit". 
Käytännössä sinun ei tarvitse koodia tietää, järjestelmä ehdottaa automaattisesti koodin käyttämistä tunnin maksamiseen. Jos tunti maksaa enemmän kuin on koodin summa, voi koodin silti käyttää ja maksetaan vain erotus.

Alla lista treenien irtotunneista, joille on vielä tilaa. Listan jälkeen löydät tarkemman esittelyn kaikista irtotunneista.

heinäkuu
elokuu
syyskuu


Eskarilaisten leikkikoulutunti, 2-5kk ikäisille   
Pienelle pennulle koko maailma on täynnä uusia asioita ja ensi kokemukset vaikuttavat vahvasti jopa läpi koko koiran elämän. Koiran ja omistajan välinen luottamussuhteen perusta rakennetaan ensimmäisten kuukausien aikana. Eskarilaisten kerhotunneilla keskitytään tämän perustan rakentamiseen. Omistajalle tarjotaan koiran elekielen tuntemusta ja taitoa tukea uusissa tilanteissa, ohjaten pentua positiivisesti tutustumaan isoon maailmaan.  

Huom! Rokottamattomuus ei ole este tunnille osallistumiseen, kunhan emä on rokotettu asianmukaisesti ja pentu aiotaan rokottaa rokotusohjelman mukaisesti. 

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Pentupuuhat 4-8kk ikäisille, 1krt.   
Pentupuuhissa järjestetään kivoja kohtaamisia, koetaan oivaltamisen iloa ja opetellaan rentoa oleilua.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Junnujen tunti 6-18kk ikäisille   
Jäikö pentuaikana ihan pienen pennun kouluttaminen vähälle tai onko kyseessä erityisen reippaan temperamentin omaava koiruus? Harmiton pentu on muuttunutkin joka paikkaan iloisesti sinkoilevaksi nuoreksi koiraksi. Eli Koira ei ole niinkään aggressiivisesti käyttäytyvä vaan reippaasti joka suuntaan touhottava, vailla keskittymiskykyä ja rauhoittumisen taitoa hössöttävä nuori koira. Nämä tunnit on tarkoitettu teille.

heinäkuu
Seniorien virkistystunti   
Mielen virkistystä ja toimintakyvyn ylläpitoa hieman varttuneemmille karvaisille ystävillemme.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Helli koiraasi tunti   
Ystävänpäivän jälkeinen tiistai on varattu koiraystävän hellimiselle.

Tiesitkö, että oikeanlainen kosketus saa koiran kehon tuottamaan hyvää oloa ja turvallisuuden tunnetta tuottavaa oksitosiinia? Oksitosiini puolestaan lujittaa yksilöiden välistä suhdetta. Niinpä voit oikealla tavalla koskettamalla vahvistaa suhdetta koiraasi.

Helli koiraasi -tunnilla koirahierojamme Erika kertoo koiran hellittelystä ja siitä miten voimme opetella koskettamaan koiraamme niin, että se on koirasta miellyttävää. Emokoira hellii ja rauhoittelee pentujaan nuolemalla niiden kasvoja ja ihminen voi jäljitellä tätä kosketusta sivelemällä koiran kasvoja tietyin ottein. Myös korvista ja tassuista löytyy rentouttavia pisteitä, kunhan osaamme lähestyä koiraa sen yksilöllisten mieltymysten mukaan. Hellä kosketus ja koiran kehonkielen lukeminen ovat avainasemassa myös koiran käsittelytilanteiden luottamuksen rakentamisessa.

Jokaiselle tunnille on varattu 4 koirakkopaikkaa, joista
osallistujille rajataan hallista sermein näkösuojattu soppi.

Tervetuloa mukaan!

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Tervehtimistreenit   
Koirat tervehtisivät ihmistä usein mielellään märillä pusuilla, mutta päällehyppivä koira saattaa aiheuttaa vaaratilanteita ja pelkoa. Tällä tunnilla harjoitellaan turvallista ja asiallista tervehtimistä.

Tälle tunnille voit myös tuoda koirasi saamaan positiivisia kokemuksia kanssaihmisistä. Tunnilla käydään siis myös läpi kuinka koiraa olisi hyvä tervehtiä.

heinäkuu

Teematunti luokse tulo   
Teematunti - luokse tulo: 

Luoksetulo on koiran tärkeimpiä taitoja. Jotkut koirat oppivat sen miltei luonnostaan, toisilla sen opettamiseen vaaditaan enemmän paneutumista. Yhteistä luoksetulon opettamiseen on käytöksen vahvistaminen ja yleistäminen erilaisiin tilanteisiin ja mahdollisiin häiriöihin. Luoksetulon teematunnilla kerrataan sen opettamiseen liittyvät keskeisimmät asiat ja jatkoharjoittelun tärkeys, jotta liikkeestä saadaan sujuva ja luotettava.  

Luoksetulon teematunnit järjestetään vaihtelevasti sisällä tai ulkona.  Paikka on kuitenkin Jyväskylän kaupungin alueella ja paikka ilmoitetaan lähempänä koulutuksen ajankohtaa.  Auto kannattaa olla käytettävissä, jotta koira pääsee sinne välillä lepäämään ja tuleminen harjoittelupaikalle onnistuu sujuvasti.

heinäkuu
elokuu

Käsittelytreenit   
Käsittelytoimien sujuvuudella on suuri merkitys koiran arkeen ja hyvinvointiin. Käymme läpi syitä, miksi käsittelytoimet saattavat olla haastavia ja kuinka voimme esitellä eri toimenpiteitä juuri sinun koirallesi mukavaksi.

Käsittelytreeneillä on mahdollista helpottaa esimerkiksi

 • kynsienleikkuuta
 • harjaamista
 • trimmaamista
 • hampaiden harjausta
 • pesutoimenpiteitä
 • vaatteiden ja valjaiden pukemista
 • kiinniottamista ja syliin nostamista
 • lääkärikäyntejä
Käsittelytreenit riippuen tunnista 18-26e. Tarkista hinta tunnin tiedoista. 

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Hillumatta hihnassa   
Ei koiran ikävaatimuksia. Myöskään perustaitoja ei juuri tarvita. Edellytyksenä osallistumiselle on kuitenkin, että koira pystyy syömään ulkona uusissa paikoissa. Harjoitellaan vetämättä kävelemistä ja kiihdyttävien asioiden lähestymistä ja ohittamista.  

Tunnit pidetään ulkona. Jos on todella kurja keli, kaatosade, yli 15 astetta pakkasta tai myrsky niin tunti pidetään Operantin koulutustiloissa Kirrissä. 

Tarkempi paikka ilmoitetaan erillisellä viestillä lähempänä tunnin ajankohtaa.

Autolla on siis hyvä päästä paikalle, jotta koira pääsee tauolle ja liikkuminen onnistuu kätevästi. Treenipaikka vaihtelee Leppävesi, Huhtasuo, Seppälä, Viitaniemi, Palokka, Keltinmäki, Vaajakoski.heinäkuu
elokuu
syyskuu

Jäljestäminen   
Tunnilla koira jäljestää maastossa maavainuisesti ihmisen tai eläimen kävelemää jälkeä tai jollain hajulla 'laahattua' jälkeä esim. verijälki. Jäljelle on mahdollisesti jätetty puisia keppejä tai esineitä ja koira voi ilmaista ne ohjaajalleen esim. maahanmenolla. Treenikerran yhteydessä olevassa kuvauksessa kerrotaan tarkemmin,

Koirat harjoittelevat yksitellen, jolloin auto toimii koiran taukopaikkana. Tällöin koirien ei myöskään tarvitse kestää toisien koirien läsnäoloa. Yksi kerta kestää n. 1,5-2 tuntia. Varaudu että treenit pidetään eri paikoissa Jyväskylän seudulla.

Tunneilla on säävaraus, jos on kova helle, ukonilma tai muutoin hurja myrsky, niin kerta peruuntuu ko. päivältä ja korvaava kerta sovitaan yhteisesti myöhemmin.

Koulutukset pidetään pienryhmissä, joissa max. 4 koirakkoa ja 1 krt/ 25e

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.

Esine-etsinnän irtotreeni   
Esine-etsinnässä eli ruudussa koira etsii ilmavainun avulla piilotettua esinettä tampatusta maastosta. Löydettyään esineen koira palauttaa esineen ohjaajalle. Näille tunneille voi ilmoittautua täysin aloitteija tai jo kokeneempi harrastaja.

Koirat harjoittelevat yksitellen, jolloin auto toimii koiran taukopaikkana. Tällöin koirien ei myöskään tarvitse kestää toisien koirien läsnäoloa. Yksi kerta kestää n. 1,5-2 tuntia. Varaudu että treenit pidetään eri paikoissa Jyväskylän seudulla.

Tunneilla on säävaraus, jos on kova helle, ukonilma tai muutoin hurja myrsky, niin kerta peruuntuu ko. päivältä ja korvaava kerta sovitaan yhteisesti myöhemmin.

Koulutukset pidetään pienryhmissä, joissa max. 5 koirakkoa ja 1 krt/ 25e

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Henkilöetsinnän irtotreeni jo hieman harrastaneille   
Haussa koira etsii ilmavainun avulla maastoon piiloutunutta maalimiestä ja ilmaisee löydön ohjaajalleen esimerkiksi rulla- tai haukkuilmaisulla.
Nämä irtotunnit ovat koirakoille, jotka ovat jo käyneet hakutreeneissä ja koiralla on jo mahdollisesti jonkinlainen ilmaisu (rulla-, haukku- tai kertova ilmaisu) maalimiehen löytäessään tai sitä jo rakennetaan.

Tällä tunnilla voit hakuilla myös ilman varsinaista ilmaisua enemmänkin virikkeellistämisajatuksella, kunhan henkilöetsinnän pohjatiedot ovat jo hallussa. Kirjoitathan ilmoittautumistietoihin millaista etsintää toivot koirallesi kyseiseltä treeniltä.

Koirat harjoittelevat yksitellen, jolloin auto toimii koiran taukopaikkana. Tällöin koirien ei myöskään tarvitse kestää toisien koirien läsnäoloa.
Treenipaikat Jyväskylän ja Leppäveden alueelta ilmoitetaan tekstiviestitse tai whatsappilla lähempänä treeniä.

Koulutukset pidetään pienryhmissä, joissa max. 5 koirakkoa ja 1 krt/ 25e

Tunneilla on säävaraus, jos on kova helle, ukonilma tai muutoin hurja myrsky, niin kerta peruuntuu ko. päivältä ja korvaava kerta sovitaan yhteisesti myöhemmin.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Nose work etsinnät   
Noseworkin teematunteja vaihtelevissa ympäristöissä ja Operantin koulutustiloissa.

Tunnit on pääosin suunnattu koirakoille, jotka ovat jo harjoitelleet noseworkhajujen tai ainakin yhden nosehajun etsintää.
Osa tunneista on kuitenkin myös aloittelijoille ja lajiin tutustuville.


heinäkuu
Dobon irtotunti   
Hauskaa, leppoisaa ja kuitenkin tehokasta liikuntaa koiran kanssa! Dobossa käytetään välineenä tasapainotyynyjä, puolipalloja sekä erityisiä dobopalloja, joita on eri kokoisia eri kokoisille koirille. Liikkeitä on ohjaajalle, koiralle sekä yhdessä tehtäviä. Dobon tavoitteena on lihaskunnon, tasapainon, kehon hallinnan sekä liikkuvuuden parantaminen - niin koiralla kuin ohjaajalla. Laji sopii kaiken kuntoisille ohjaajille ja koirille.Dobo-harjoittelun edut koiralle ovat
 • Harjoitukset kehittävät koiran keskittymiskykyä
 • Harjoitukset kehittävät koiran ketteryyttä, tasapainoa ja kehonhallintaa
 • Harjoitukset vahvistavat koiran (syvää) lihaksistoa
 • Harjoitukset auttavat koiraa myös venyttämään itseään ja poistamaan mahdollisia lihasjännityksiä
 • Harjoittelu yhdessä koiran kanssa tukee ja parantaa suhdetta ohjaajaan
Dobo-harjoittelun edut ohjaajalle ovat
 • Harjoitukset kehittävät lihasvoimaa. Ne kiinteyttävät, vahvistavat lihaksia sekä lisäävät lihaskestävyyttä. Koska kehon paino toimii monissa liikkeissä vastuksena, on liikkeistä helppo muokata jokaisen tasolle sopivia.
 • Harjoitukset lisäävät kehon joustavuutta. Monissa liikkeissä yhdistyy samanaikainen lihaksen vahvistaminen ja venytys, jonka on todettu olevan tehokkaampaa kuin pelkän venytyksen. Pallon avulla on helppo saada venytys kohdistumaan juuri haluttuun lihaksen kohtaan.
 • Harjoitukset parantavat tasapainoa ja koordinaatiokykyä
 • Harjoitukset parantavat ryhtiä, koska keskikehon lihaksisto joutuu tekemään töitä jo pelkästään tasapainon saavuttamiseksikin. Koska lihakset keskikehossa vahvistuvat ja venyvät tämä voi osaltaan poistaa selkäkipuja.
 • Harjoitukset parantavat / lisäävät kehonhallintaa.
 • Harjoitukset ovat hauskoja, joten niitä tehdessä unohtaa kaiken muun ja omakin leikkisyys herää. Harjoitukset ovat monesti samaan aikaan sekä hauskoja että haastavia.
 • Ja ennen kaikkea suhde koiraan paranee samalla
Milloin koira ei saa harjoitella doboa?
 • Koiralla on kuumetta tai tulehdus
 • Koiralla on jokin akuutti vamma
 • Koiralla on parantumattomia murtumia
 • Koiran jokin lihas on juuri revähtänyt tai koiralla venähdys
 • Koiralla on haavoja, jotka haittaavat harjoittelua
 • Koiralla on jokin tarttuva tauti tai ulkoloisia (ryhmätreenit tai dobovälineet, jota toisetkin käyttävät)
 • Tiineyden loppupuolella
Sairas- tai mammaloman jälkeen treeni aloitetaan varovasti.
Dobo on tarkoitettu terveille koirille. Mikäli koirallasi on jonkin rakenteellinen virhe tai ongelma konsultoi eläinlääkäriä, fysioterapeuttia tai osteopaattia ennen Dobo-harjoittelun aloittamista. Huom! Doboharjoittelu aloitetaan aina alkulämmittelyllä ja lopetetaan jäähdyttelemällä.

Dobo on rekisteröity tuotemerkki ja sitä saavat käyttää kaikki dobokoulutusohjaajakurssin käyneet suoritettuaan hyväksytysti loppukokeen. Operantilla Dobo-koulutusohjaajina toimivat Elina Lepistö, Iina Valkeajärvi ja Anne Mari Leppäniemi. www.dobo.fi


Huom! Dobotunnit voit maksaa myös ePassilla!


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Canicross   
Canicross, alkeet; Soveltuu kaikille vetolajeista kiinnostuneille, kaiken rotuisille, perusterveille, yli 8kk ikäisille koirille. Juoksumatkat pidetään lyhyinä. Opetellaan koiran vetotekniikkaa, ohjaajan sekä koiran juoksutekniikkaa ja tehdään vetämisestä kivaa ja kannattavaa. Kurssilla opetetaan ja vahvistetaan koiralle vihjeitä eri toiminnoille, jotka ovat hyödyllisiä vetolajeja harrastaessa. Näitä vihjeellisiä toimintoja ovat mm. liikkeelle lähtö, suunnat, hidastaminen, vauhdin lisääminen, ohitukset sekä pysähtyminen. Alkeiskurssilla tutustutaan paremmin mm. ergonomisiin vetovarusteisiin. Vetovarusteita on mahdollista lainata n. 15 - 45kg koirille.

Canicross, jatko; Soveltuu harrastajille, jotka ovat ehtineet koiransa kanssa kerryttämään juoksukuntoa ja vetomotivaatiota. Koirasi on perusterve ja milellään aikuinen, kasvunsa kasvanut. Harjoituksissa keskitytään ohituksiin ja vetoinnon ylläpitoon.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
BH-treeni   
BH- treenitunnilla tehdään koirakon tason mukaisia harjoituksia: Harjoitellaan seuraamiskaaviota, paikallaoloa, tuomarin kohtaamista ja henkilöryhmää. Koirakoiden toiveiden mukaisesti. 

Käyttäytymiskokeen tottelevaisuusosuus sisältää seuraamisen sekä taluttimessa että vapaana, istumisen, maahan menon ja luokse tulon sekä paikallaolon. Toisessa osiossa ns. kaupunkiosuudessa koiran tulisi suhtautua häiriöihin välinpitämättömästi, liikkuessaan kaupunkiympäristössä.

Nykyään BH kokeeseen saavat osallistua kaikki tunnistusmerkityt koirat, jotka on rekisteröity johonkin Suomen Kennelliiton hyväksymään koirarekisteriin tai ylläpitämään omistajarekisteriin, myös monirotuiset. Vain koulutustunnuksen (BH) ansainneet koirat voivat myöhemmin osallistua palvelus- ja pelastuskoirakokeisiin.

 • Harjoitellaan ’seuraamiskaaviota’ ja siihen kuuluvia liikkeitä
 • Paikkamakuu vahvaksi
 • Henkilöryhmässä seuraaminen ja luokse päästävyys
 • Häiriöiden sieto
 • Kaupunkiosuuden harjoittelu
Lisää tietoa käyttäytymiskokeesta löydät Suomen Palveluskoiraliiton sivuilta.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Toko tunnit   
Harjoitellaan alo- ja avo luokkien liikkeitä. 
Tule ensin kouluttajan luokse ilman koiraa, jotta saadaan ensin tarkistettua rokotustodistukset ja sovittua treenien sisältöä. 

Varsinaisia pohjataitoja ei tarvitse olla. Koiran täytyy kuitenkin pystyä rauhoittumaan samalla alueella/kentällä, vaikka muihin koirakoihin ei saada näköestettä. Jos koira haukkuu paljon ympärilleen, kannattaa aloittaa perustaitojen tai erityishaasteiden ryhmistä.

Koiralla ei tarvitse olla luokse päästävyyttä, pidetään riittävät välimatkat muihin koirakoihin. 

heinäkuu
Näyttely treenit   
Harjoitellaan näyttelyissä tarvittavia taitoja ja käydään läpi näyttelyiden kulkua.
 • Kehässä ravaaminen ja kävely
 • Paikoillaan seisominen
 • Käsittelytilanteet: hampaiden katsominen ja rakenteen tunnusteleminen
 • Rauhoittuminen omaa vuoroa odotellessa
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Arkatassujen oma tunti   
Harjoitellaan itseluottamusta lisääviä asioita ja tuetaan koiran herkempää temperamenttia. Käydään läpi erilaisia tapoja lisätä koiran rentoutta arjessa ja tarkastellaan koiran hyvinvointia laajemmin, mitä kurssitoiminnassa normaalisti. Ryhmätuntien etuna vrt. yksityiskoulutukseen on ihmiselle vertaistuen saaminen ja koirille mm. mallioppimisen hyödyntäminen.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Pissahousut tutuksi   
Meille luraus ovenpielessä tai lattiassa on kiusallinen tahra, mutta koiralle pissaaminen on lajityypillistä hajumaailmojen ja kommunikaation tulvassa. Joskus myös kiihtymys ja stressi aiheuttaa pissaamisen sisätiloihin.

Mikäli pisu herkästi livahtaa niin on syytä tutustuttaa koira pissapöksyihin. Tämä tuo rentoutta koiran kanssa harrastamiseen ja kulkemiseen sekä säästää monelta taloudelliselta vahingolta.

Tällä heinäkuun teemairtotunnilla on muutama koirakkopaikka ja useampia kuuntelupaikkoja. Koirat harjoittelevat yksitellen ja harjoitukset suunnitellaan yksilöllisesti juuri sinun ja koirasi tarpeisiin. Ikärajaa tai osaamisvaatimuksia tunnille ei ole. Tarvittaessa harjoituksia tehdään ulkona.

Koirakkopaikka 5e, kuuntelupaikka 0e

heinäkuu
Huolettomat siirtymät   
Siirtymät autosta koulutustilaan tai pissatauoilla käynnit. Koira vetää nelivetona ovelle, haukkuu ohikulkijat ja lirauttaa matkalla pissit oven pieleen. Tunnin alku saattaa alkaa kovassa kiihtymyksessä tai koiraa jännittää kovasti muiden koirien ja ihmisten läsnäolo… Aivan tuttua toimintaa monissa koiraharrastuksissa ja -tilanteissa.

Huolettomat ja turvalliset siirtymät ovat hyvä lähtökohta mukavalle koulutustunnille tai koirahierontakäynnille. Varsin pienillä seikoilla voimme huolehtia siitä, että saamme siirtymätilanteista kaikille sujuvampia ja turvallisia.

Tällä kesäkuun teemairtotunnilla on muutama koirakkopaikka ja useampia kuuntelupaikkoja. Koirat harjoittelevat yksitellen ja harjoitukset suunnitellaan yksilöllisesti juuri sinun ja koirasi tarpeisiin. Ikärajaa tai osaamisvaatimuksia tunnille ei ole.

Koirakkopaikka 5e, kuuntelupaikka 0e

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.