Canicross   
Canicross, alkeet; Soveltuu kaikille vetolajeista kiinnostuneille, kaiken rotuisille, perusterveille, yli 8kk ikäisille koirille. Juoksumatkat pidetään lyhyinä. Opetellaan koiran vetotekniikkaa, ohjaajan sekä koiran juoksutekniikkaa ja tehdään vetämisestä kivaa ja kannattavaa. Kurssilla opetetaan ja vahvistetaan koiralle vihjeitä eri toiminnoille, jotka ovat hyödyllisiä vetolajeja harrastaessa. Näitä vihjeellisiä toimintoja ovat mm. liikkeelle lähtö, suunnat, hidastaminen, vauhdin lisääminen, ohitukset sekä pysähtyminen.  Alkeiskurssilla tutustutaan paremmin mm. ergonomisiin vetovarusteisiin. Vetovarusteita on mahdollista lainata n. 15 - 45kg koirille.

Canicross, jatko; Soveltuu harrastajille, jotka ovat ehtineet koiransa kanssa kerryttämään juoksukuntoa ja vetomotivaatiota. Koirasi on perusterve ja milellään aikuinen, kasvunsa kasvanut. Harjoituksissa keskitytään ohituksiin ja vetoinnon ylläpitoon.

Kursseilla edetään koiran ja omistajan yksilöllisen kunnon mukaan, eli ei tarvitse olla valmiiksi kovatasoinen urheilija harrastaakseen canicrossia. Harjoitellaan eripituisia juoksuja, srpinttiä ja treenataan koiran ja juoksijan peruskuntoa. Kurssin harjoituksissa ja niiden toteutuksissa otetaan huomioon jokaisen koirakon yksilölliset taitotasot.

Vetämiseen lisätään asteittain kestoa palkkioiden avulla ja pikkuhiljaa rakennetaan koiran ja ohjaajan kuntoa paremmaksi. Kehitetään juoksijan ja koiran vuorovaikutusta ja harjoitellaan tilanteita, mitä esimerkiksi kilpailuissa tai itsenäisissä treeneissä tulee vastaan.

Canicross kursseilla käydään läpi myös asiaa koiran lämmittelyistä ja palautteluista, sekä opetellaan lihasten perusvenyttelyitä, jotka ovat oleellisia lihashuoltoon liittyen.

Kursseilla koirat eivät ole kontaktissa muiden koirakoiden kanssa missään vaiheessa ja jokaisen kanssa pidetään riittävä etäisyys toisiinsa.

Kurssit sopivat mainiosti myös koirakoille, jotka harrastavat tai haluavat harrastaa vetämistä myös mm. kickbikella/kicksparkilla/pyörällä/reellä/suksilla.

Auto on hyvä olla käytettävissä tarvittaessa taukopaikkana, sekä siirtymissä eri harjoittelualueille.  Treenit pidetään vaihtelevasti eri puolilla Jyväskylän aluetta.

Kurssille tarvitaan omistajalle:

  • Juoksemiseen sopivat säänmukaiset treenivarusteet, juoksulenkkarit.
  • Jalkalenkillinen juoksuvyö, johon vähintään 2m pituinen juoksuliina jousto-osalla. Huom! Vyötä ja vetonarua on mahdollista myös lainata.

Koiralle tarvitset:


Jos sinulla on mitään kysyttävää tai mieltä askarruttavaa, ota yhteyttä kouluttajaan Mari Kiiruneva sähköpostitse: mari@operantti.fi

Ryhmiin mahtuu max. 4 koirakkoa.

toukokuu
kesäkuu
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.