Canicross   
Canicross, alkeet; Soveltuu perusterveille, yli 8kk ikäisille koirille. Opettelemme vetoa, suuntakäskyjä sekä ohituksia lyhyillä juoksumatkoilla.

Canicross, jatko; Soveltuu vetämisen mahtavuuden oivaltaneille koirakoille, eli olette käyneet canicrossin alkeiskurssin tai muutoin kerryttäneet hieman vetokokemusta. Koiran tulee olla perusterve ja aikuiskokonsa saavuttanut. Harjoituksissa keskitymme ohituksiin ja vetoinnon ylläpitoon.


Canicrossissa koira ja juoksija toimivat tiiminä, joten laji kehittää hauskalla tavalla niin yhteistyötä kuin kuntoakin. Kurssit soveltuvat kaiken tasoisille juoksijoille kokeneista vasta-alkajiin. Koiralta ei vaadita mitään erityisiä taitoja, kaikki ovat tervetulleita. Koiran koollakaan ei ole merkitystä, koska pienessäkin kaverissa on ainesta mahtavaksi karvaveturiksi.

Canicross on hyvä tapa aloittaa vetoharrastus, vaikka tavoitteena olisikin jokin muu vetolaji, sillä hallittavuuden opettaminen on helpompaa ja turvallisempaa jalkaisin kuin välineen päältä.

Pystymme tarvittaessa pitämään koirakoiden välillä riittävää etäisyyttä tai harjoittelemaan yksitellen. Kerrothan ilmoittautuessasi, jos ystäväsi tarvitsee paljon tilaa ympärilleen.

Auto on hyvä olla käytettävissä, sillä treenit pidetään eri puolilla Jyväskylän aluetta.

Kurssille tarvitaan:

  • Juoksemiseen sopivat säänmukaiset treenivarusteet ja juoksulenkkarit.
  • Jalkalenkillinen juoksuvyö, johon joustava vetonaru.
  • Koiralle vetämiseen tarkoitetut vetovaljaat.
  • Vettä, herkkuja, lelu ja iloinen mieli.

Meiltä voi lainata tuntien ajaksi vetovaljaita noin 10-45- kiloisille koirille sekä juoksuvöitä ja joustohihnoja. Varusteita on mahdollista myös ostaa omaksi.

Jos sinulla on mitään kysyttävää tai mieltä askarruttavaa, ota yhteyttä kouluttajaan Mari Kiiruneva sähköpostitse: mari@operantti.fi

Ryhmiin mahtuu max. 4 koirakkoa.

lokakuu
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.