Esine-etsintä   
Metsässä on aina mukava liikkua ja pitää hauskaa koiran kera, ihmetellen koirien hämmästyttävän hienoa hajuaistia.  Haistelu on koirille luontaista käytöstä ja mahdollisuudella haisteluun ja etsintään sekä löytämisen iloon on paljon hyviä vaikutuksia koirien hyvinvointiin.

  • Haistelu rauhoittaa koiraa ja hyvän olon hormonit lähtevät liikkeelle.
  • Löytämisen ilo on aina yhtä hienoa ja kasvattaa arempien koirien itsevarmuutta.
  • Keskittyminen yhteen tehtävään lisää häiriöiden sietokykyä.
  • Tehtävä itsessään on jo yleensä palkitsevaa, jolloin kouluttaminen on helpompaa myös koirilla, joita ei ihmisen antamat palkkiot aina motivoi.
Esine-etsinnässä eli ruudussa koira etsii ilmavainun avulla piilotettua esinettä tampatusta maastosta. Löydettyään esineen koira palauttaa esineen ohjaajalle.

Koirat harjoittelevat yksitellen, jolloin auto toimii koiran taukopaikkana. Tällöin koirien ei myöskään tarvitse kestää toisien koirien läsnäoloa.
Yksi kurssikerta kestää n. 1,5-2 tuntia. Varaudu että kurssin treenikerrat pidetään eri paikoissa Jyväskylän seudulla.

ALKEET: Kurssi sopii kaikille yli 4kk ikäisille koirille, pohjataitoja ei tarvitse olla ihmisellä tai koiralla. Tällä kurssilla voit harrastaa esine-etsintää myös ilman noutoa.

JATKO: Koirakoille jotka ovat jo tehneet esine-etsintää ja koiralla on jo jonkinlainen ilmaisu ja motivaatio esineille. Tällä kurssilla voit harrastaa esine-etsintää myös ilman noutoa - kunhan esine-etsinnän pohjatiedot ovat jo hallussa.

Tällä kurssilla on säävaraus, jos on ukonilma tai muutoin hurja myrsky, niin kurssi peruuntuu ko. päivältä ja korvaava kerta sovitaan.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.

Mahdolliseen esineen noutamiseen löydät esikurssin täältä: https://www.operantti.fi/fi/koulutus/koirien-harrastuskurssit-noutaminen-operantisti

Yksittäiset treenit löydät täältä; https://www.operantti.fi/categories/406

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.