Jäljestäminen   
Metsässä on aina mukava liikkua ja pitää hauskaa koiran kera, ihmetellen koirien hämmästyttävän hienoa hajuaistia. Haistelu on koirille luontaista käytöstä ja mahdollisuudella haisteluun ja etsintään sekä löytämisen iloon on paljon hyviä vaikutuksia koirien hyvinvointiin.

  • Haistelu rauhoittaa koiraa ja hyvän olon hormonit lähtevät liikkeelle.
  • Löytämisen ilo on aina yhtä hienoa ja kasvattaa arempien koirien itsevarmuutta.
  • Keskittyminen yhteen tehtävään lisää häiriöiden sietokykyä.
  • Tehtävä itsessään on jo yleensä palkitsevaa, jolloin kouluttaminen on helpompaa myös koirilla, joita ei ihmisen antamat palkkiot aina motivoi.
Kurssilla koira jäljestää maastossa maavainuisesti ihmisen kävelemää. Jäljelle on mahdollisesti jätetty puisia keppejä tai esineitä ja koira voi ilmaista ne ohjaajalleen esim. maahanmenolla.

Koirat harjoittelevat yksitellen, jolloin auto toimii koiran taukopaikkana. Tällöin koirien ei myöskään tarvitse kestää toisien koirien läsnäoloa. Pidetään huolta myös ihmisten turvaväleistä poikkeustilan suosituksia noudattaen.
Yksi kurssikerta kestää n. 1,5-2 tuntia. Varaudu että kurssin treenikerrat pidetään eri paikoissa Jyväskylän seudulla.

ALKEET: Kurssi sopii kaikille yli 4kk ikäisille koirille, pohjataitoja ei tarvitse olla ihmisellä tai koiralla. Harjoitellaan ihmisen tekemälle jäljelle lähtöä, siinä pysymistä ja halutessa esineiden ilmaisua jäljellä. 


JATKO: Koirakoille jotka ovat jo tehneet jäljestämistä ja koiralla on jo jonkinlainen keskittymiskyky ja motivaatio pysyä jäljellä sekä mahdollisesti ilmaisu esineille, jos esineiden nosto on tavoitteena. 

Tällä kurssilla on säävaraus, jos on ukonilma tai muutoin hurja myrsky, niin kurssi peruuntuu ko. päivältä ja korvaava kerta sovitaan.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
 

Mahdolliseen keppi-ilmaisuun noutamalla löydät esikurssin täältä: https://www.operantti.fi/fi/koulutus/koirien-harrastuskurssit-noutaminen-operantisti
Mahdolliseen keppi-ilmaisuun esimerkiksi maahanmenolla löydät esikurssin täältä; https://www.operantti.fi/fi/koulutus/nosework-hajutyo-ilmaisukurssi

Yksittäiset treenit löydät täältä; https://www.operantti.fi/categories/406

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.