Nose Work aloittelevalle harrastajalle   
Mukava ja kaikille koirille sopiva harrastus hajutyöskentelyn parissa. Noseworkimme on tarkoitettu niin koirien virikkeellistämiseen, kuin järjestelmälliseempäänkin hajutyöskentelyn oppimiseen. Aloituskurssien lisäksi meiltä löytyy treeniryhmiä, joissa harjoitellaan koirakoiden tavoitteiden mukaan, sekä erillisiä teemakursseja.

Aloittavien harrastajien nosework-kurssimme koostuvat neljän tunnin kokonaisuuksista. Jokainen etenee omaa oppimisen polkuaan ja koirakoiden taitoja kartutetaan yksilölliseen tahtiin. Seuraavat kuvaukset ovat ohjeellisia ja niiden tarkoitus on auttaa sopivan kurssin löytämisessä.

Pentunose  Pentunose tutustuttaa pentukoirat hajutyöskentelyn ihmeelliseen ja mielenkiintoiseen maailmaan. Suunnattu 3-12kk ikäisille. Vanhempien junnujen kanssa suosittelemme Alkeis 1 -kurssia.

Alkeis 1, tutustuminen lajiin

Tällä kurssilla tutustutaan hajutyöskentelyyn ja koiran etsimiskäytökseen. Tämä kurssi on hyvä aloitus koirakoille, joilla ei vielä ole kokemusta lajista. Työstetään omalle koiralle sopivaa palkkaamista ja ehdollistetaan koiraa etsittävään hajuun. Kurssin tavoite on vahvistaa koiran itseluottamusta, sytyttää innostus etsimiseen, ja harjoitella ohjaajan kanssa koiran käytöksen vahvistamista.

Alkeis 2, rutiinien rakentamista

Harjoitellaan noseworkissa tarvittavia taitoja. Koira harjoittelee hajuerottelun avulla poimimaan kohdehajun ja sen kohdentamista erilaisista elementeistä, ohjaaja työstää hihnan käyttöä ja ohjaamista.  Kurssin tavoite on luoda koiralle mahdollisuuksia oivalluksiin etsittävästä kohdehajusta ja kasvattaa kohdehajun merkitystä. Tämä kurssi sopii koirille, joilla motivaatio etsimiseen on syttynyt. Oivallinen kurssi alkeis 1 jälkeen.

Jatko 1, etsintämuotoja

Aletaan harjoitella erilaisia etsintämuotoja: sisäetsintää, ulkoetsintää, laatikkoetsintää ja ajoneuvoetsintää. Tämä kurssi sopii koirakoille, jotka jo etsivät innokkaasti noseworkin kohdehajua. Vahvistamme osaamista rutinoituneempaan etsimiseen. Mistä kaikkialta hajun voikaan löytää...

Jatko 2, ympäristövarmuuden lisäämistä

Tällä kurssilla laajennetaan koiran osaamista; laajennetaan taitoja pohjatyötä vaalien. Erilaisia kätköjä erilaisilla alueilla. Ohjaaja opettelee etsintäalueen työstämistä suunnitelmallisesti. Tämä ryhmä sopii rutinoituneemmille etsijöille, joiden osaamista ja ympäristövarmuutta halutaan lisätä.

Ilmaisukurssi

Rakennetaan omalle koiralle ilmaisukäytös jollekin uudelle hajulle. Kurssilla käydään lapi ja harjoitellaan ilmaisukäytöksen rakentamista ja mahdollista siirtämistä toiselle hajulle. Kurssi siis keskittyy vain ja ainoastaan ilmaisuun. Tämä kurssi sopii koirakoille, jotka harrastavat jotakin hajutyöskentelyä ja haluavat rakentaa koiralle ilmaisukäytöksen.

Noseworkissa koirat opiskelevat vuorollaan yksitellen. Suosittelemme kursseille tuloa autolla, jotta koiralle on etsimisvuorojensa välille tukikohta, jossa odotella. Muistattehan huomioida muut koirakot ja välttää yllättäviä kohtaamisia, sillä on myös oppilaita, joita ne stressaavat kovasti.

Klikkaa alta aloitusajankohtaa ja näet vielä lisää tietoja. Huomaathan, että tarjolla on myös yksittäisiä noseworktreenejä!

kesäkuu
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.