Anne Mari Leppäniemi
Eläintenkouluttaja AT, Työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen EAT

Ähtärissä, Jyväskylässä ja etänä.

Hei! Olen Anne Mari ja juureni ovat lypsykarjatilalla Keski-Pohjanmaalla. Lapsuuteni olen viettänyt mm. nautojen, kissojen, koirien ja hevosten parissa.

Omien koirieni kanssa olen harrastanut noseworkia, henkilöetsintää, jälkeä, esine-etsintää, doboa, koiranäyttelyitä ja rally-tokoa. Kiinnostus eläinten käyttäytymiseen, hyvinvointiin ja kouluttamiseen veivät minut mennessään ja olenkin opiskellut eri luentojen muodossa aiheita runsaasti vuosien saatossa. Koiraharrastuskenttää laajasti kahlattuani heräsi itselläni halu auttaa myös muita. Koin tärkeäksi hankkia lisäosaamista, alan pätevyyden ja lähdin opiskelemaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa.

Joulukuussa 2018 valmistuin Helsingin Taitotalosta eläintenhoitajaksi, osaamisalanani eläintenkouluttaja (AT) ja koulutettavina eläinlajeinani oli koirat ja naudat. Tuolloin perustin myös toiminimeni Eläinpalvelu Etevän. 2019 lokakuussa yhdistimme voimamme Annen ja Iinan kanssa ja perustimme Kirriin Eläinpalvelu Operantin. Työ tässä laajentuneessa ja jatkuvasti kehittyvässä tiimissä on ollut äärimmäisen antoisaa ja opettavaa. 
Maaliskuussa 2024 suoritin eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon (EAT) erityisosaamisalueena työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen. Lajina minulla oli Nosework.  Olen myös Nose Work Finlandin kouluttama virallinen nosework-koulutusohjaaja sekä Dobo-koulutusohjaaja.

Työssäni koen tärkeimmäksi eläimen- ja ihmisen hyvinvoinnin parantamisen yleisesti yhteistyötä kehittämällä - ilon ja ymmärryksen kautta. Eläimen ja ihmisen hyvinvointi, omaehtoisuus sekä valinnanmahdollisuus ovat tärkeässä osassa työtäni ja arvojani.

Edesmenneiden rakkaiden rescuepaimenkoirieni ja rottweilerieni (Kira, Siiri, Pilkko, Rainer ja Torsti) kanssa sain toden teolla perehtyä esimerkiksi käsittelyongelmiin, eroahdistukseen, remmirähjäykseen, pelkoaggressiivisuuteen, resurssiaggressiivisuuteen ja erilaisiin kipukäytöksiin. Nämä koirapersoonat ovat olleet tärkeimpiä johdattajiani ja suunnan näyttäjiäni kohti nykyistä työtäni ja tapaani kohdata asiakkaitani. Tällä hetkellä jaan arkeani amerikanbulldoggityttö Fridan kanssa. 

Koen, että tässäkään ammatissa ei voi koskaan tulla valmiiksi. Jatkuvasti saan kohdata ammatissani uusia ihmisiä ja eläimiä, näkemyksiäni muovaavat omat kokemukset, kohtaamiset kollegojen ja muiden eläinalan ammattilaisten kanssa ja samaan aikaan tutkittu tieto lisääntyy. Jatkuva kouluttautuminen ja itsensä kehittäminen onkin äärimmäisen tärkeää, jotta voin palvella asiakkaitani mahdollisimman hyvin. 

Olen ammattini puolesta Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja kaikessa koulutuksessa noudatan luonnollisesti Suomen eläintenkouluttajien eettisiä sääntöjä.

Jyväskylän ja Ähtärin pienryhmäkurssien lisäksi tarjoan 
  • yksityiskoulutusta Jyväskylässä Operantin tiloissa
  • yksityiskoulutusta kotikäynteinä Jyväskylän alueella 
  • yksityiskoulutusta Ähtärin alueella (varattavissa sähköpostitse)
  • etäohjauksia halki Suomen
Ähtärin tapahtumista kiinnostuiden kannattaa ottaa seurantaan myös omat sometilini!
Facebook: Eläintenkouluttaja Anne Mari Leppäniemi
https://www.facebook.com/profile.php?id=100094497043921

Instagram: elaintenkouluttaja_annemari
https://www.instagram.com/elaintenkouluttaja_annemari/


Suorat yhteystiedot:

annemari@operantti.fi (pyrin vastaamaan sähköposteihin kaksi kertaa viikossa)
Puhelimitse 041 507 2511 (jätäthän viestin)
OLEN LOMALLA 8.7. - 21.7.2024,  JOLLOIN EN VASTAA VIESTEIHIN.


toukokuu
kesäkuu
heinäkuu
syyskuu

Palvelut

Yksityisohjaus 50min.
Yksityisohjaus 30min.
Pikainen jatkokäynti 20min.
Tutustumiskäynti 20min.
Kotikäynnit ja etäohjaukset
Yksityisohjaus AT / EAT koirakko
Yksityisohjaus Operantin tiloissa - AT, 50min