Anne Mari Leppäniemi
Eläintenkouluttaja AT, Työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen EAT-opiskelija

Ähtärissä, Jyväskylässä ja etänä.

Hei! Olen Anne Mari ja juureni ovat lypsykarjatilalla Keski-Pohjanmaalla. Lapsuuteni olen viettänyt mm. nautojen, kissojen, koirien ja hevosten parissa.

Omien koirieni kanssa olen harrastanut noseworkia, henkilöetsintää, jälkeä, esine-etsintää, doboa, koiranäyttelyitä ja rally-tokoa. Hakua eli henkilöetsintää, esine-etsintää ja jälkeä olen myös ohjannut omassa hakuryhmässäni. Kiinnostus eläinten käyttäytymiseen, hyvinvointiin ja kouluttamiseen veivät minut mennessään ja olenkin opiskellut eri luentojen muodossa aiheita runsaasti vuosien saatossa. Koiraharrastuskenttää laajasti kahlattuani heräsi itselläni halu auttaa myös muita. Koin tärkeäksi hankkia lisäosaamista, alan pätevyyden ja lähdin opiskelemaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa.

Työharjoitteluni opiskeluaikanani suoritin Koirakoulu Operantilla Anne Nyrösen opissa sekä AM Oksasen luomuemolehmätilalla. Joulukuussa 2018 valmistuin Helsingin Amiedusta eläintenhoitajaksi, osaamisalanani eläintenkouluttaja (AT). Tuolloin perustin myös toiminimeni Eläinpalvelu Etevän. Mustilla ja Mirrillä, Vaajakosken hyvinvointimyymälässä toimin ainoana heidän Keski-Suomessa toimivana eläintenkouluttajana 2019 huhtikuusta 2021 elokuuhun. 2019 lokakuussa yhdistimme voimamme Annen ja Iinan kanssa ja perustimme Kirriin Eläinpalvelu Operantin - työ tässä laajentuneessa ja jatkuvasti kehittyässä tiimissä on ollut äärimmäisen antoisaa ja opettavaa.

Koirien lisäksi olen kouluttanut esimerkiksi nautoja, kissoja, lampaita ja kanoja. Ammattitutkintonäytössäni koulutin koiria ja nautoja. Olen myös Nose Work Finlandin kouluttama virallinen nosework-koulutusohjaaja sekä Dobo-koulutusohjaaja.

Työssäni koen tärkeimmäksi eläimen- ja ihmisen hyvinvoinnin parantamisen yleisesti yhteistyötä kehittämällä -ilon ja ymmärryksen kautta. Eläimen ja ihmisen hyvinvointi, omaehtoisuus sekä valinnanmahdollisuus ovat tärkeässä osassa työtäni ja arvojani.

Edesmenneiden rakkaiden rescuepaimenkoirieni ja rottweilerieni kanssa sain toden teolla perehtyä esimerkiksi käsittelyongelmiin, eroahdistukseen, remmirähjäykseen, pelkoaggressiivisuuteen, resurssiaggressiivisuuteen ja erilaisiin kipukäytöksiin. Nämä koirapersoonat ovat olleet tärkeimpiä johdattajiani ja suunnan näyttäjiäni kohti nykyistä työtäni ja tapaani kohdata asiakkaitani. Tällä hetkellä riemukkaina karvakavereinani ovat rottweiler Torsti sekä amerikanbulldoggityttö Frida. Torstin kanssa elämme laadukasta elämää nivelrikon luomissa raameissa päivä kerrallaan ja teemme juuri niitä asioita mitkä milloinkin meille iloa ja hyvinvointia tuottavat. Fridan kanssa olemme aloittaneet erinäiset haistelupuuhat ja Frida on aina innolla mukana.

Koen, että tässäkään ammatissa ei voi koskaan tulla valmiiksi. Jatkuvasti saan kohdata ammatissani uusia ihmisiä ja eläimiä, näkemyksiäni myokkaavat omat kokemukset, kohtaamiset kollegojen ja muiden eläinalan ammattilaisten kanssa ja samaan aikaan tutkittu tieto lisääntyy. Jatkuva kouluttautuminen ja itsensä kehittäminen on äärimmäisen tärkeää, jotta voin palvella asiakkaitani mahdollisimman hyvin. Tällähetkellä suoritan eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto-opintoja (erityisosaamisalueena työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen) Helsingin Taitotalossa.

Olen ammattini puolesta Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja kaikessa koulutuksessa noudatan luonnollisesti Suomen eläintenkouluttajien eettisiä sääntöjä.

Jyväskylän pienryhmäkurssien lisäksi tarjoan 
  • yksityiskoulutusta Jyväskylässä Operantin tiloissa
  • yksityiskoulutusta kotikäynteinä Jyväskylän alueella 
  • yksityiskoulutusta kotikäynteinä Ähtärin alueella (varattavissa sähköpostitse)
  • etäohjauksia halki Suomen

Suorat yhteystiedot:
annemari@operantti.fi (pyrin vastaamaan sähköposteihin kaksi kertaa viikossa)
Puhelimitse 041 507 2511 (jätäthän viestin)

tammikuu
helmikuu
maaliskuu
toukokuu

Palvelut

Yksityisohjaus 50min.
Yksityisohjaus 30min.
Pikainen jatkokäynti 20min.
Tutustumiskäynti 20min.
Kotikäynnit ja etäohjaukset
Yksityisohjaus AT / EAT koirakko
Yksityisohjaus Operantin tiloissa - AT, 50min