Anna Autio
Eläintenkouluttaja AT, eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta EAT


Olen Anna Autio. Eläimet ovat pienestä asti olleet lähellä sydäntä, erityisesti koirat. Lapsuuden vietin Pohjois-Pohjanmaalla Raahessa, jossa vietin suurimman osan ajasta tallilla hoitamassa omaa hoitoheppaa Heiniinaa. Heiniinan hoitamisen aloitin sen ollessa yksi vuotias ja useampi vuosi meni tallilla ennen muuttoa Jyväskylään. Heiniinan täyttäessä neljä, sain kouluttaa sen itse ratsastatukseen ja tämä oli ensikosketus eläimen kouluttamiseen.
Omasta koirasta haaveilin pikkutytöstä asti mutta en onneksi sitä saanut. Olen aina pitänyt isoista paimenkoirista ja jälkikäteen olen ymmärtänyt äidin vastustuksen. Ensimmäinen koirani oli Rölli, saksanpaimenkoira, joka tuli minulle kodinvaihtajana noin 6-vuotiaana. Rölli oli oman arvonsa tunteva uros, joka ei turhista hermostunut. Remmirähjäys oli ainoa ongelma ja senkin sain hyvin hallintaan. Rölli oli hyvin mutkaton koira. joka tuntui toimivan kuin ajatus. Elämäni koira.
Röllin jälkeen tuli Meta, joka oli Virosta tuotu rescue. Ikää sillä arvioitiin olevan noin 8 kuukautta ja valtavan määrän ongelmia se oli nuoresta iästä huolimatta omaksunut; Eroahdistus, koiriin suuntautuva aggressiivisuus, pakonomainen käytös, pelko, arkuus jne. Yritin parhaani, mutta pahensin vain tilannetta. Lopulta oli pakko tunnustaa, etten pärjää.
2008 aloitin opinnot eläinkoulutuskeskuksessa. Opintojen edetessä, aloin ymmärtämään Metaa ja mikä sen käytöksen taustalla oli. Ongelmat hoituivat yksi kerrallaan ja lopulta elettiin hyvin normaalia elämää. Kaikessa haastavuudessaan Meta oli se, joka pakotti kyseenalaistamaan kaiken, mitä koirista, niiden käyttäytymisestä ja koulutuksesta, tiesin.
Metan kanssa samaan aikaan minulla oli toinen narttu, Kara, joka oli belgianpaimenkoira tervueren ja saksanpaimenkoiran sekoitus. Omalla tavallaan haastava koira arkuuden vuoksi, mutta Metaan verrattuna Karan ongelmat oli mitättömiä.
Tällä hetkellä koiran virkaa toimittaa valkoinenpaimenkoira Vellamo (Aito Oikea Elämänpalo s 2016) ja saksanpaimenkoira Otava (Evergrey’s Supo s 2018).
Olen ylläpitänyt osaamistani seuraamalla eläinkoulutuksen uusia tutkimuksia ja koulutussuuntauksia, osallistumalla luennoille, lukemalla blogeja, kirjoja jne Mutta suurimmat opettajani ovat olleet omat koirani, jokainen koirayksilöni on opettanut jotain uutta, auttanut  näkemään uuden näkökulman. Sekä asiakkaat, joiden ongelmiin olen saanut etsiä ratkaisuja ja auttanut edistymään oman koiran koulutuksessa.

Olen kouluttanut koirien lisäksi myös hevosia, frettejä, rottia ja nyt minulla on ollut ilo päästä kouluttamaan myös sikaa, joka on toinen eläin eläinkouluttaja opinnoissani.

Suorat yhteystiedot:
anna@operantti.fi

OLEN LOMALLA 17.6. - 30.6.2024,  JOLLOIN EN VASTAA VIESTEIHIN.

toukokuu
kesäkuu
heinäkuu

Palvelut

Yksityisohjaus 50min.
Yksityisohjaus 30min.
Pikainen jatkokäynti 20min.
Tutustumiskäynti 20min.
Kotikäynnit ja etäohjaukset