Milla Mäkinen
Koulutusohjaaja

Hei, olen Milla, koiraharrastaja Jyväskylästä. Koirat ovat aina olleet lähellä sydäntä vaikka omaa ei ole aina ollutkaan. Aloitin muista eläimistä ja lemmikkejä onkin ollut linnuista kaloihin ja kaikkea siltä väliltä. 

Harrastin ratsastus ja hevosten kanssa touhuilua reilusti yli kymmenen vuotta ja lopetettuani koin tarvetta täyttää aukko harrastuksissa jollain. Silloin päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni hankkia koira. Roduksi valikoitui tuttu ja turvallinen suomenlapinkoira. Iita (Jäkäläkummun Riimi) asteli taloon 2011. Iitan kanssa opeteltiin koirien käyttäytymistä, niiden kouluttamista ja erilaisia lajeja. Ensimmäisenä lajina meillä olikin tottelevaisuus eli toko. Tokosta suoritettiin koulutustunnus TK1 ja muutama avoimenluokan kisa käytiin siihen päälle. Lisäksi kokeiltiin kaikkea hakumetsästä, flyballiin. Lopulta meidän jutuksi nousi rally-toko jossa Iita valioitui 2020. 

2014 taloon asteli Hilma (Jäkäläkummun Hilima) joka opetti taas paljon uutta koirien sielun maailmasta. Hilman kanssa ollaan rally-tokossa saavutettu RTK4 ja jatketaan kisaamista mestariluokassa. Lisäksi Hilma harrastaa noseworkia ja toimii usein apukoirana muille koirille. 

Viimeisimpänä (2021) laumaan liittyi lapinporokoira Karma (Vájsás Máttok). Karman kanssa treenaillaan tottelevaisuutta ja rally-tokoa ja kokeillaan mikä olisi meille sopiva yhteinen juttu.

Lisäksi olen kilpaillut lainakoira Pirulla (lapinporokoira) rally-tokossa RTK3:sen verran.

Olen ollut mukana Hankasalmen Kennelkerho ry:n toiminnassa ja vetänyt siellä arkitottelevaisuuskoulutuksia, tokokoulutuksia ja näyttelykoulutuksia. Minulta löytyy myös Suomen Kennelliiton arkitottelevaisuuskoulutusohjaajan koulutus. 

Olen innokas oppimaan koko ajan uutta ja koirien kanssa tuntuu, että sitä riittää!

Suorat yhteystiedot:
milla@operantti.fi tai puhelimitse 040 174 1587
marraskuu
joulukuu

Palvelut

Pikainen jatkokäynti 20min.
Tutustumiskäynti 20min.
Yksityisohjaus 50min.
Yksityisohjaus 30min.