Vaula Tuunanen
Eläintenkouluttaja AT

Heippa! Olen Vaula, Ivalosta Jyväskylään takaisin muuttanut eläintenkouluttaja. Lähdin loppuvuodesta 2022 opintovapaalle lähihoitajan työstäni opiskelemaan eläintenkouluttajaksi Jyväskylään ja tykästyin Operantin toimintaan niin paljon, että siitä saakka olen ollut mukana Operantin porukassa. Työssäni vanhusten ja erilaisten kuntoutujien parissa olen päässyt tutustumaan erilaisiin ihmisiin, mikä auttaa minua kohtaamaan erilaisia eläinten omistajia. Koen tärkeäksi koulutuksissani sen, että jokaisella olisi mahdollisimman turvallinen ympäristö oppia.

Olen kasvanut eläinten parissa ja vuosien saatossa opetellut yhä eläinlähtöisempää tapaa kohdata eläinyksilöitä. Hevosteni kanssa olen joutunut perehtymään myös kipu- ja pelkokäytöksiin, mikä motivoi hankkimaan lisää tietoa eläinten käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Joten päädyin opiskelemaan eläintenkouluttajaksi. Olen myös kurssittautunut mielenkiintoisita aiheista kuten eläinten tunnekokemuksista ja omaehtoisesta käsittelystä.

Viime vuodet elämääni on ihastuttanut Samojedinkoirani Kuutar, Kuun kanssa olemmekin harjoitelleet paljon omaehtoista käsittelyä ja arkeen tarvittavia taitoja. Minulle on tärkeää koirien kanssa tarjota mahdollisuuksia lajityypilliseen käyttäytymiseen. Tilaa olla koira, mutta kuitenkin omata tarvittavia taitoja yhteiskunta kelpoisena koirana. Päämäränä kaikessa tekemisessäni on onnellinen ja hyvinvoiva yksilö.