Mari Laasanen

Hei, Olen Mari Laasanen ja työskentelen homekoirayrittäjänä. Eläimet ovat jo pitkään kuuluneet suurena osana arkeeni hevosten ja koirien kautta. Homekoirayrittäjänä olen toiminut 10 vuotta, ja vapaa-ajalla olen tuomaroinut nosework-kokeita lajin tultua Suomessa koelajiksi.

Minulla on lauma eri-ikäisiä espanjanvesikoiria, jotka kulkevat arjessa mukana mm. hevostallin askareissa. Koiraharrastukseni keskiössä on sujuva arki, joka tarjoaa virikkeitä ja mahdollisuuksia kehittää vahvaa kommunikaatiota koiran ja ohjaajan välille. Koiraharrastukseni on nykyisin keskittyneet hajutöihin, mutta olen aiemmin harrastanut mm. agilityä ja vapaa-ajan puitteissa kouluttanut noseworkia ja kotikoiria aktivoivia kursseja. Omien koirieni arkeen kuuluvat hajuhommat niin työssä kuin vapaa-ajalla ja aktivoin koiriani erilaisin etsintäharjoituksin lelu- ja ihmisetsinnästä jäljestämiseen. Myös monipuolinen arki säännöllisen uimisen ja pitkien metsälenkkien parissa luo perustan työkoirien hyvinvoinnille.

Hevosia minulla on ollut jo 30 vuotta ja ensimmäistä hevosta lukuun ottamatta, olen kouluttanut hevoseni varsasta lähtien itse. Hevosten kanssa on treenattu lähes kaikkea mahdollista; koulu- ja esteratsastusta, kenttäratsastusta, valjakkoajoa, working equitation- juttuja jne. Olen myös valmentanut ravihevosia ajaen ja ratsastamalla, sekä ajanut kilpaakin muutaman startin. Operantilla koulutan noseworkia, jossa minulle on tärkeintä koiran iloinen ja motivoitunut työskentely, sekä koirakon vahvuuksien sanoittaminen.
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.