Iina Valkeajärvi
Eläintenkouluttaja AT
Hei, olen Iina. Jo pikkutyttönä keräsin koirakirjoja ja ulkoilutin kaikki naapuruston koirat. Perheemme kaupunkiin muuton vuoksi mummolaan muuttanut sekarotuinen koiramme oli minulle hyvin tärkeä kaveri. Ensimmäisen ikioman koiran hankin vuonna 1992. Leonberginkoira Ronjasta tuli harrastuskaverini, jonka kanssa mentiin linja-autolla joka sunnuntai Keski-Suomen Kennelkerhon koulutukseen, ja kierrettiin kaikki mach showt ja koiratapahtumat. Siitä lähtien olen harrastanut aktiivisesti koirieni kanssa. Omina harrastuskavereina ja koirankielen opettajinani on ollut neljä pyreneittenmastiffia, neljä leonberginkoiraa ja kolme suomenlapinkoiraa. Harrastelajit ovat vaihdelleet tokosta pk-lajeihin, agilitystä näyttelytouhuihin ja moniin muihin. Nykyään harjoitellaan noseworkia, rallytokoa ja doboa. Koirien lisäksi minulla on ollut kaikenlaisia eläimiä, tällä hetkellä kymmenen kanaa, joiden kanssa harrastelen tietenkin koulutusjuttuja.

Olen työskennellyt aiemmin seitsämisen vuotta myyjänä kolmessa eläinkaupassa ja -tarvikeliikkeissä. Minulla on koirahommiin oma toiminimi Canibus, mikä tarkoittaa latinaksi koiria. Niillä on aina ollut tärkeä rooli elämässäni. Olen myös Eläinpalvelu Operantti Oy:n osakas.

Yksin ei voi kehittyä asiantuntijaksi. Eläinpalvelu Operantti on minulle huikea mahdollisuus kehittää itseäni koira-alan ammattilaisena muiden ammattilaisten rinnalla. Tiimimme on eteenpäin pyrkivä ja joustava, ja tarjoaa hienon tukiverkon, josta voi ammentaa tietoa ja tsemppiä omaan tekemiseen. Jaamme yhteisen näkemyksen eläintenkouluttamisen periaatteista ja tuomme jokainen oman ainutlaatuisen osan  ja osaamisen tiimiimme. Tärkeintä on aito eläinten ymmärtäminen, joka lähtee lajien tarpeisiin perehtymisestä, sekä ihmisten kohtaaminen ja rinnalla kulkeminen koiran kanssa elämisen haasteissa ja iloissa.

Pitkän harrastustaustan lisäksi olen suorittanut eläinten kouluttajan ammattitutkinnon syksyllä 2019. Syksyllä 2020 lähdin opiskelemaan eläinten kouluttajan erikoisammattitutkintoa, jossa erikoistumisalani on eläinten ongelmakäytösten hoito ja käytösneuvonta . Ensimmäiseltä ammatiltani olen tradenomi, ja opiskelen harrastuksena aikuiskasvatustiedettä ja psykologiaa Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Olen toiminut useissa koirayhdistyksissä toimihenkilönä vastuualueiden vaihdeltua tottelevaisuuskoulutuksesta jalostusasioihin. Olen suorittanut kennelliiton toko-koulutusohjaajakurssin, kasvattajakurssin, jalostusneuvojakurssin, sekä Nosework Finlandin noseworkohjaajakurssin ja Kompassin Dobo-koulutusohjaajakurssin. Kävin Vainuvoiman ja Scentren yhteistyönä tuottaman Hajutyökouluttajakurssin, sekä Jaana Pohjolan 'Tyytyväinen koira, onnellinen omistaja ammattilaisille' - kurssin.  Olen innokas opiskelija ja olen suorittanut monia kotimaisia sekä ulkomaisia koiran käyttäytymiseen, hyvinvointiin ja kouluttamiseen liittyviä kursseja. Ja mikä parasta, saan päivittäin oppia uutta Teiltä ja koiriltanne!

Suora yhteystieto sähköpostitse: iina@operantti.fi


marraskuu
joulukuu
tammikuu
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.