Henkilöetsintä   
Haku eli henkilöetsintä on laji missä yhdistyy hajutyöskentely, metsässä liikkuminen ja tiimipelaaminen upealla tavalla.
Haussa koira etsii ilmavainun avulla maastoon piiloutunutta maalimiestä ja ilmaisee löydön ohjaajalleen esimerkiksi rulla- tai haukkuilmaisulla. Alkeiskurssilla keskitytään mm. rullailmaisun rakentamiseen.

Haistelu on koirille luontaista käytöstä ja mahdollisuudella haisteluun ja etsintään sekä löytämisen iloon on paljon hyviä vaikutuksia koirien hyvinvointiin.

Koirat harjoittelevat yksitellen, jolloin auto toimii koiran taukopaikkana. Tällöin koirien ei myöskään tarvitse kestää toisien koirien läsnäoloa.

Yksi kurssikerta kestää n. 1,5-2 tuntia. Varaudu että kurssin treenikerrat pidetään eri paikoissa Jyväskylän seudulla. Tällä kurssilla on säävaraus, jos on ukonilma tai muutoin hurja myrsky, niin kurssi peruuntuu ko. päivältä ja sovimme korvaavan kerran. 

Kurssien ensimmäinen kerta on teoriakerta, jolloin tapaamme etänä Zoom-palaverissa (ilmaisohjelma mikä helposti ladattavissa puhelimeen tai tietokoneelle).

Alkeet: Kurssi sopii ihan kaikille yli 4kk ikäisille koirille, pohjataitoja ei tarvitse olla ihmisellä tai koiralla. Tällä kurssilla voit harrastaa henkilöetsintää myös ilman varsinaista ilmaisun rakentamista enemmänkin virikkeellistämisajatuksella.

Jatko: Koirakoille, jotka ovat jo tehneet hakua ja koiralla on jo jonkinlainen ilmaisu (rulla-, haukku- tai kertova ilmaisu) maalimiehen löytäessään. Tällä kurssilla voit harrastaa henkilöetsintää myös ilman varsinaista ilmaisua enemmänkin virikkeellistämisajatuksella kunhan henkilöetsinnän pohjatiedot ovat jo hallussa.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.


Mahdolliseen rulla-ilmaisuun löydät esikurssin täältä;  https://www.operantti.fi/fi/koulutus/koirien-harrastuskurssit-noutaminen-operantisti

Yksittäiset treenit löydät täältä; https://www.operantti.fi/categories/406

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.