elaintenkouluttaja
ammattitutkinto
erikoisammattitutkinto
blogi
artikkeli
koirankouluttaja
kouluttajat
koulutusohjaajat
koirahieronta
koiran kehonhuolto
koiran lihaksisto
milloin hierojalle
arka koira
siedättäminen
koiralähtöisyys
koiraystävällinen
lihaskireys
emmi-pet
hammaspuhdistus
hampaiden puhdistus
hammashoito
dobo
koirajumppa
koirankoulutus
koirakoulu
kehonhallinta
lihaskunto
liikkuvuus
ketteryys
venyttely
elämys
turvallisuus
nosework
virike
nosework koe
hajutyö
alkeiskurssit
treeniryhmät
yksilöohjaus
vastuullisuus
eläinlähtöisyys
koiraystävällisyys
tilavuokra
eettisyys
eläinsuojelulaki
siisteys
kakka
koirankakka
ripuli
madot
alkueläimet
mikrobit
kakkapussi
kakkatalkoot
asiakastarina
yksityisohjaus
maastolajikurssit
opiskelija
työharjoittelu
yhteistyö
kollegat
opinnot
hyvinvointi
trimmaus
koiranpesu
koirapesula
turkinhoito
omaehtoisuus
siedätys
käsittely
kynsienleikkaus
eläinlääkäri
koiranäyttely
näyttely
rallytoko
rally-toko
harrastuskoira
kokeet
asiakatarina
asiakaskokemus
shetlanninlammaskoira
leikki
leppis leikittää
leppisleikittää
leppis
saalisleikki
vetoleikki
stressitasot
rentotuminen
metsästyskäytösketju
puru
lelu
jahtaamisleikki
koiranpentu
pentu
positiivinen vahvistaminen
palkkalelut
hoopers
käsityö
namipallo
uusiotuote
kierrätysmateriaali
etäkurssi
verkkokurssi
etäkoukutus
verkkokoulutus
ilmaisukurssi
käsittely mukavaksi
käsittelykurssi
malttikurssi

Koiran kokemuksen huomioiva turkinhuolto

Operantilla on koirapesula, jossa opetetaan koiria turkinhuoltoon, sekä toteutetaan koiraystävällistä turkinhuoltoa kotikoirille. Palveluita tuottavat koirien elekieleen ja kouluttamiseen perehtyneet kouluttajat. Hoitotilanteessa arvioidaan koiran akuutti hoidontarve ja jatkokouluttamisen vaiheet.

Moni koira jännittää turkinhuoltoa. Erityisesti vieraan ihmisen tekemä trimmaus tai pohjavillapesu voi olla koiralle pelottava kokemus. Hoitoa jännittävä koira jähmettyy paikoilleen, yrittää paeta tilanteesta tai muristen ja näykkien kertoa tilanteen sietämättömyydestä. Vastusteleva koira ei tietentahtoen hankaloi tai yritä hallita turkinhoitajaa, vaan se reagoi, koska tilanne käy sille ylivoimaisen vaikeaksi. Koira voi jostakin syystä pelätä tilanteessa tai muuten kokea turkinhoitotilanteen epämukavaksi, jolloin se ei kykene tai halua tehdä yhteistyötä. Nämä ovat koulutuksellisia asioita. Meidän tehtävämme on poistaa pelkoa ja epämukavuutta tai rakentaa hoitotilanne koiralle kannattavaksi.

Jokainen koira on ansainnut rentoja hoitotilanteita, sillä turkinhuolto vaikuttaa mm. koiran suhtautumiseen vieraisiin ihmisiin. Turkinhoitoon perehtyneet kouluttajamme tarjoavat koiraystävällisiä turkinhoitopalveluita, joissa hoitotilanteet toteutetaan koiran stressieleitä tarkkaillen ja hoitoa tarvittaessa tauottaen. Laaja ammattiosaamisemme on painottunut eläinten hyvinvoinnin ymmärtämiseen, käyttäytymishaasteiden ratkomiseen sekä eleiden ja viestinnän tunnistamiseen. Turkinhuolto toteutetaan Operantin arvojen mukaisesti pelkoa ja kipua tuottamatta. Tämän vuoksi koiran sietorajan tarkkailu on aina etusijalla, ja hoito toteutetaan tarvittaessa useampaan hoitokertaan jaksottaen.

Turkinhoitopalveluissamme on mahdollista suunnitella ja toteuttaa käsittelytoimiin siedättämistä, sekä omaehtoisten hoitotoimien ja starttinappuloiden kouluttamista. Omaehtoinen käsittely on jo laajasti käytössä eläintarhoissa ja suurten eläinten käsittelyssä, ja sen kiistattomien etujensa vuoksi se on levinnyt myös koiraharrastajien keskuuteen. Operantilta löytyy useita omaehtoiseen käsittelyyn erikoistunutta kouluttajaa, joiden avustuksella pääsette omaehtoisen käsittelyn alkuun.

Ammattilaisiltamme voit myös kysyä apua ja neuvoa akuuttiin tilanteeseen koiran terveyttä haittaavien takkujen poistosta, turkin alasajosta tai muista  koiran hyvinvoinnille välttämättömistä hoitotoimista. Toisinaan tilanne on niin hankala, että hoidon alku on tehtävä eläinlääkärillä rauhoituksessa. Kaiken kaikkiaan olemme tukenasi silloinkin, kun hoitotoimet eivät vielä suju.


Iina Valkeajärvi,
Eläintenkouluttaja AT
Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta EAT
Työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen EAT