Noseworkia yksilöllisille kuonoille

Koirakoulussa pääsee näkemään paljon erilaisia koiria. Omassa ryhmässä voi harrastaa hyvin eri tyyppisiä, eri rotuisia, monirotuisia, yksilöllisiä koirapersoonia. Erityisesti noseworkissä (koirien hajutyöharrastuksessa), jossa koirat tekevät varsin itsenäisesti töitä, näkee monenlaisia taitavia karvakuonoja. Koirilla on yksilöllisiä vahvuuksia ja ne arvostavat erilaisia asioita. Koirat tekevät mahtavia oivalluksia ja oppivat oman tyylinsä työskennellä yhdessä ohjaajansa kanssa. Meidän ihmisten rooli on varmistaa, että koiralla on rento ja turvallinen olo harjoituksissa. Etsimme myös yhdessä keinoja motivoida juuri tätä koiraa, ja rakentaa sen osaamista ja ymmärrystä tehtävästä sille sopivin tavoin.

Jos haaveilet harrastuksesta koirasi kanssa, mutta on tunne, että "olisi kiva, mutta eihän me voida kun..." , ole silloin yhteydessä kouluttajiimme. Pohditaan yhdessä, mikä voisi olla teille paras tapa aloittaa harrastaminen. Koirakoulullamme on koulutuksia sekä päiväaikaan että iltaisin. On mahdollisuus harjoitella ryhmissä, tai yksilöohjauksessa. Kannattaa kysyä myös kotikäyntiä tai etäohjauksia, jos koirakoululle on haastavaa tulla.

Operantilla on monta nosework-kouluttajaa, joilla jokaisella on oma tapansa kouluttaa lajia. Teillä on siis mahdollisuus oppia erilaisia oppipolkuja ja koulutustyylejä, ja löytää itselle sopiva ope luotsaamaan harrastusta eteenpäin. Hajutyöskentely on koiralle vahvasti lajityypillistä käyttäytymistä, ja siten tuo lisäarvoa koiran arkeen monipuolistaen arjen virikkeitä. Nosework on myös kilpalaji, eli tähtäimessä voi olla kokeissa starttaaminen. Lajia voi siis harrastaa monenlaisilla tavoitteilla.

Kuvassa ihastuttavat noseworkin alkeita opiskelevat ryhmäkaverit Vili, Otso ja Nelli.
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.